С 3019 камери разполага системата за видеонаблюдение на Столичната община. Това

...
С 3019 камери разполага системата за видеонаблюдение на Столичната община. Това
Коментари Харесай

Хиляди камери дебнат за нарушители в София

С 3019 камери разполага системата за видеонаблюдение на Столичната община. Това излиза наяве от нова тактика за сигурност на кметството за интервала 2021-2027 година, която следва да бъде гласувана от Столичния общински съвет идния четвъртък. 

1011 камери са ситуирани по обществени площи, включително булеварди, площади, пешеходни зони, паркове, детски площадки. От тях 42 са с опция за различаване на регистрационни номера на колите.

В момента покритието с видеонаблюдение в детски и образователни заведания е малко над 90%. Остават необхванати 33 детски градини и 7 учебни заведения.

Едновременно с слагането на повече камери в образователните заведения е заложено и да продължи построяването на видеонаблюдение в обществени домове, паркове, подлези, градини и детски площадки. Също по този начин ще се разшири и постройката на Оперативния дежурен център.

В Стратегията е сложено за цел и да продължи преструктурирането на „ Общинска полиция “ с оглед увеличване на броя на служителите на реда, които да работят директно по запазване на публичния ред
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР